Mi a Ketodex?

A Ketodex egy vény nélkül is kapható fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású gyógyszer (nemszteroid gyulladáscsökkentő szer, NSAID).

A Ketodex egy hatékony és gyors fájdalomcsillapító, melyet enyhe vagy középsúlyos fájdalmak, azaz például akut mozgásszervi fájdalmak tüneti kezelésére használnak.

A Ketodex filmtabletta és granulátum (vízben gyorsan oldódó por) formájában kapható a patikákban. Mindkét gyógyszerformája 10-szeres és 20-szoros kiszerelésben is elérhető.

A Ketodex laktózmentes ami figyelembe véve, hogy a fiatalok körében egyre nagyobb számban fordul elő laktózintolerancia, nem elhanyagolható előny.

A Ketodex innovatív biotechnológiával előállított gyógyszer, mely hozzájárul a jobb tolerálhatósághoz.


 

Melyik Ketodex-et válasszam: a tablettát vagy a granulátumot?

Ketodex 25 mg filmtabletta, 10x-es és 20x-os kiszerelésben

A Ketodex tablettát megfelelő mennyiségű vízzel kell bevenni.

Célszerű a tablettát étellel bevenni, mivel ez segít a gyomor- és bélrendszeri mellékhatások kockázatának csökkentésében. Mindamellett, ha Önnek akut fájdalma van, éhgyomorra vegye be a tablettát, legalább 30 perccel étkezés előtt, mivel ez segíti a gyógyszer hatásának valamivel gyorsabb kialakulását.


Ketodex tabletta betegtájékoztató

 


Ketodex 25 mg granulátum belsőleges oldathoz, 10x-es és 20x-os kiszerelésben

A tasak teljes tartalmát egy pohár vízben kell feloldani, és jól el kell keverni a feloldódás elősegítésére. Az elkészített oldatot a granulátum feloldását követően azonnal meg kell inni.

Ha fájdalma nagyon erős vagy gyorsabb hatást szeretne elérni, éhgyomorra (legalább 15 perccel étkezés előtt) vegye be egy tasak tartalmát, mivel így könnyebben felszívódik


Ketodex granulátum betegtájékoztató

 


 

Hogy használjam a Ketodex-et?

Gyors felszívódásának és hosszú távú hatásának köszönhetően a Ketodex fájdalomcsillapítóból elegendő 1 tablettát bevenni vagy egy adag granulátumot vízben feloldva meginni (25 mg) 8 óránként.

A napi összdózis nem haladhatja meg a 3 tablettát vagy 3 adag granulátumot (3 x 25 mg, azaz 75 mg / nap).

A nemszteroid gyulladáscsökkentőkre, így a Ketodexre is jellemző, hogy nem hosszú időtartamú kezelésre tervezték. A kezelést a tünetek idejére kell korlátozni, a mellékhatások rizikójának csökkentése érdekében.
Ha a fájdalma pár nap alatt nem múlik el, haladéktalanul forduljon kezelőorvosához.

Ha Ön időskorú, vagy ha vese- ill. máj problémákkal küzd, a kezelést nem több, mint napi 2 Ketodex tablettával kell kezdenie (2 x 25 mg, azaz 50 mg / nap).

Kérjük, olvassa el a Ketodex betegtájékoztatóját!

A Ketodex-et mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.